A hazai zöld civil szerveződések szerepe, lehetőségei a helyi környezeti konfliktusok megoldásában. Stratégiai perek: szűkülő mozgástér?

Szerzők

  • Gergely Gyöngyi Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskola, Pécs

DOI:

https://doi.org/10.17649/TET.23.3.1263

Kulcsszavak:

zöld civil szerveződések, helyi környezeti konfliktusok, stratégiai perek

Absztrakt

Tanulmányunkban azt vizsgáljuk, hogyan változtak a zöld civil szerveződések pozíciói a helyi környezeti konfliktusok 'menedzselését' tekintve az elmúlt közel negyven évben Magyarországon; javultak-e érdekérvényesítési esélyeik az új érában, vagy – akár saját hibájukból, a probléma komplexitásából adódóan – kezdeményezéseik eleve kudarcra vannak ítélve. A téma azért (is) érdekes, mert nálunk is kezdenek divatba jönni az Észak-Amerikában és Nyugat-Európában már 'bejáratott' ún. stratégiai perek; ezeket mutatjuk be az elemzés utolsó blokkjában.

Információk a szerzőről

Gergely Gyöngyi , Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskola, Pécs

PhD hallgató

##submission.downloads##

Megjelent

2009-09-01

Hogyan kell idézni

Gergely, G. (2009) „A hazai zöld civil szerveződések szerepe, lehetőségei a helyi környezeti konfliktusok megoldásában. Stratégiai perek: szűkülő mozgástér?”, Tér és Társadalom, 23(3), o. 161–171. doi: 10.17649/TET.23.3.1263.

Folyóirat szám

Rovat

Gyors ténykép